Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
De Fietsschool organiseert al 10 jaar ‘fietsfeestjes’ voor senioren, waar we op een prettige wijze een gezellige dag neerzetten en waar 60-plussers belangrijke informatie krijgen die hun kennis en vaardigheden kunnen vergroten.

Onze ervaring is dat deelnemers hierdoor prettiger, comfortabeler en veiliger kunnen blijven fietsen. Dat vinden in ieder geval de senioren die deze dagen bezochten: een aangename leerzame dag.

Met aandacht voor waar u de fiets specifiek voor gebruikt  zoals,  toertochtjes, boodschappen, familiebezoek, fietsen met kleinkinderen, kijken we samen met u naar u en uw fiets(gebruik).

Kijk voor de meest actuele agenda op de website van de Fietsersbond.

Een dag zou er als volgt uit kunnen zien:

U komt met uw eigen fiets naar het startpunt.

10.00 Begroeting met koffie/thee en koek
10.15 Verkeersquiz
10.45 Fietsgym
11.15 Groepsfietstocht
12.30 Lunch op dagbestemming
13.30 Groepsfietstocht tweede deel: terug naar accommodatie
13.45 Check van fietser en fiets
14.30 Parcours en Comfort plus Fietskeuze
15.15 Wegwijs op de fiets
15.30 Fietskeuze en  E-bike uitgelicht
16.00 uur afronding met koffie/thee

De ervaring van de laatste jaren leert dat steeds vaker deelnemers weer terugkomen voor een opfrisdag voor u en uw fiets of voor de gezelligheid, want gezelligheid en plezier vormen het uitgangspunt van onze trainingen die moeten bijdragen aan uw gezondheid en veiligheid op de fiets.

De Fietsersbond is op zoek naar nieuwe fietsdocenten. Wilt u bijdragen aan een van de fietsfeestjes? Laat dan ook hieronder uw reactie achter.