Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Video: Video
Bevat Audio: Audio

Ons museum richt zich op de historie van het openbaar vervoer in Oost-Nederland. We hebben een ruime collectie van meerdere historische voertuigen die actief waren in Oost-Nederland. De collectie mobiel erfgoed geeft een goed beeld hoe het openbaar vervoer op de weg zich heeft ontwikkeld. Van de eerste T-Ford bus uit 1923 tot de laatste GSM bus die nog tot eind jaren ’90 in dienst was. Ook beschikken wij over een Bedford vrachtwagen.

Naast een ruim collectie GTW (Geldersche Tramwegen) en GSM (Gelderse Streekvervoer Maatschappij) bussen is het dieseltreinstel DE2, ook wel bekend als “Blauwe Engel”, in beheer bij Transit Oost. Deze treinen werden in de jaren ’50 door de Nederlandse Spoorwegen in dienst genomen en hebben tot in de jaren ’90 gereden in de Achterhoek. De “Blauwe Engel” is dan ook een waar icoon.

Onze werkplaats en museum draait volledig op vrijwilligers. Heb jij verstand van oude voertuigen en wil je graag helpen met het onderhouden, repareren en restaureren van bijvoorbeeld bussen uit 1923, 1966 en 1997 of treinen uit 1936 en 1953. Dan ben je van harte welkom bij ons in het museum.

Maar we zoeken ook gastheren en gastvrouwen die de bezoekers willen ontvangen/ begeleiden en informatie geven.

Lijkt het je leuk om aan de slag te gaan als vrijwilliger? Reageer dan hieronder!