Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Voor een serie over eenzaamheid is TV Gelderland op zoek naar mensen die eenzaam zijn of zich eenzaam voelen. Een gespecialiseerde eenzaamheidscoach leert de kandidaten in een programma zelfstandig contacten te onderhouden.

'Als je je nog niet zo lang eenzaam voelt, ga eropuit en stap over de drempel, houd contact met mensen', zegt eenzaamheidscoach Jeanette Rijks. Zij vertelde vrijdagmiddag over eenzaamheid in het programma 'Op de koffie' tijdens de Week van de Eenzaamheid van 1 tot en met 8 oktober.

Eenzaam brein

Langdurige eenzaamheid heeft negatieve effecten op de gezondheid, zegt de coach. 'Je wordt somberder en negatiever. Je hersenen veranderen, waardoor je mensen niet meer leuk vindt. Je krijgt als het ware een eenzaam brein.' 

Jeannette Rijks is als coach ook betrokken bij het programma dat TV Gelderland maakt over eenzaamheid. Er is nog plek voor mensen die zich eenzaam voelen om mee te doen. 

Spreekt dit u aan en wilt u samen deze uitdaging aangaan? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 026 - 371 3718. 

Zie ook: Nijmeegse Nadï (25) opent meldpunt voor eenzame jongeren