Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Het is een groot gemis wanneer gewoon lezen - door blindheid, slechtziendheid, ouderdom of een chronische ziekte - niet of niet meer gaat. Gelukkig zijn er goede oplossingen en kan iedereen blijven lezen met lectuur in passende leesvormen! Bij de CBB spreken dagelijks vrijwilligers boeken en tijdschriften in voor deze doelgroep.

Het bestaan van duizenden boeken en vele tijdschriften in gesproken vorm is mogelijk dankzij deze deskundige vrijwilligers. In elf opnamestudio's in Ermelo (10) en Sneek (1) zijn ongeveer 230 vrijwilligers werkzaam als inlezer. Daarnaast lezen tientallen vrijwilligers thuis tijdschriften in met behulp van digitale opnameapparatuur.

Een gesproken boek telt gemiddeld acht uur luistertijd. U kunt zich voorstellen dat als iemand gedurende zo'n lange tijd naar een stem moet luisteren, het van groot belang is dat de stem prettig is om te horen is en blijft boeien. Vandaar dat wij hoge eisen stellen aan onze inlezers. Er zijn vier leesrondes op werkdagen tussen 8.45 en 16.30 uur. Op maandagavond zijn de studio’s geopend tot 21.00 uur.

Reageren kan door onder dit bericht uw gegevens in te vullen. U kunt online alvast uw stem testen via deze website.