Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Voor mijn stage vertrok ik, Nick Rensink uit IJzerlo, in 2018 naar Indonesië. Ik hielp daar bij de gevolgen van de aardbevingen op Lombok. Bijvoorbeeld door plastic afval als ecobricks, goed isolerend bouwmateriaal, te gebruiken. Tijdens mijn verblijf ontwikkelde ik een goeie band met de bewoners en besloot mij in te blijven zetten voor het gebied.

Vanuit de stichting Harapan Baru (''Nieuwe Hoop“ in het Maleis) bied ik hulp aan mensen in diepe armoede. Ook mensen met een beperking/handicap mogen op ondersteuning rekenen. De stichting streeft zelfstandigheid en het opbouwen van een eigen bestaan na. Inmiddels zijn de activiteiten uitgebreid naar het geven van Engelse les en gebarentaal voor doven.

In de tussentijd ben ik geëmigreerd, maar ben met regelmaat terug in de Achterhoek. De stichting drijft op support vanuit Nederland. Wilt u de mensen op Lombok steunen, bijvoorbeeld vanuit uw bedrijf, dan is dat van harte welkom. Donaties of inzet ter plaatse is ook een mogelijkheid. Regelmatig worden er evenementen georganiseerd waar vrijwilligers voor nodig zijn. Ambieert u een bestuursfunctie? De stichting in Aalten is op zoek naar nieuwe leden.  

Kunt u Harapan Baru van betekenis zijn? Laat dan hieronder een reactie achter!