Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

In het voorjaar van 2020 trekt Omroep Gelderland drie weken lang met een vrijheidskaravaan door de provincie. We volgen het spoor van de bevrijders van 75 jaar geleden. Daarvoor zoeken we mensen die met hun historische voertuig mee willen rijden en zo onderdeel zijn van dit bijzondere spektakel.

De historische voertuigen en re-enactors vervullen een belangrijke rol in de programma's rondom '75 jaar bevrijding, in het spoor van de bevrijders'. Elke dag rijden ze mee in de karavaan die 's ochtends tijdens een live programma op TV Gelderland het dorp of de stad binnenrijdt waar 75 jaar eerder de bevrijders werden onthaald. 

Dan slaan we ons kamp op waar het publiek de historische voertuigen kan bewonderen en kan genieten van muziek van destijds. De historische voertuigen vormen ook het decor van onze avonduitzending op TV. 

De route van de vrijheidskaravaan:

Maandag 30 maart: Aalten
Dinsdag 31 maart: Winterswijk
Woensdag 1 april: Zelhem
Donderdag 2 april: Doetinchem
Vrijdag 3 april: Zevenaar
Maandag 6 april: Lochem
Dinsdag 7 april: Warnsveld
Woensdag 8 april: Eibergen
Donderdag 9 april: Steenderen
Vrijdag 10 april: Wilp
Maandag 13 april: Westervoort
Dinsdag 14 april: Velp
Woensdag 15 april: Doesburg
Donderdag 16 april: Otterlo
Vrijdag 17 april: Harderwijk

Wie gaat er mee?

Vindt u het leuk om met uw historische voertuig een dagje (of meerdere dagen) mee te gaan? U bent van harte welkom. Het is niet perse noodzakelijk om de hele dag aanwezig te zijn. 

Voor meer informatie kijk ook op de site van 75jaarvrijheid of reageer hieronder!