Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte, jong en oud om ook deze mensen aangesloten te houden bij sociale activiteiten. Mensen die door een lichamelijke beperking niet (meer) kunnen doen wat voor zoveel andere mensen vanzelfsprekend is. Voor deze mensen organiseert de Zonnebloem normaliter vakanties, uitjes en andere activiteiten. Maar juist deze doelgroep is op het moment zeer kwetsbaar door het corona virus. 

Omdat veel van de reguliere activiteiten niet door kunnen gaan zijn er verschillende afdelingen die zich op het moment hard in zetten om toch in contact te blijven hun deelnemers op een creatieve en innovatieve manier. De vrijwilligers bedenken allerlei alternatieven om een gouden randje te bezorgen aan de soms lange en eenzame dagen. Zo worden er kaarten verstuurd en zijn er beldiensten. 

Maar naast dat er voor de deelnemers allerlei mooie initiatieven worden georganiseerd willen een aantal deelnemers ook graag iets aan jouw leren!

Sociaal isolement is op dit moment natuurlijk heel actueel: het hele land zit verplicht thuis vanwege het coronavirus. Voor de meesten is dit nieuw en slechts tijdelijk. Maar mensen met een fysieke beperking ervaren jarenlang, of zelfs hun hele leven, minder bewegingsvrijheid. Zij zijn tegen wil en dank Isolement Experts en delen speciaal voor deze periode hun beste, leukste, handigste en opvallendste thuis-blijf-tips met jou en de rest van Nederland. Nieuwsgierig? Bekijk hier hun video's en ontvang de 10 leukste tips helemaal gratis.

Wilt u meer weten over de Zonnebloem? Kijk dan op de website en zoek in je eigen regio.