Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Historisch Museum De Scheper is een streekhistorisch museum waar de geschiedenis van Eibergen en omgeving in al haar facetten te zien is. De geschiedenis wordt vooral vertegenwoordigd door objecten die de geologie en de archeologie van de streek laten zien, de geschiedenis van de landbouw en nijverheid en de sociale geschiedenis met de kopstukken van de Eibergse geschiedenis en van de afgelopen eeuw.

Op dit moment is bij ons de expositie 75 jaar vrijheid te zien. In deze collectie zijn persoonlijke verhalen te lezen van mensen uit Eibergen. Daarnaast zijn er ook verschillende objecten te zien. Voor onze expositie zijn wij nog op zoek naar (geschreven) materiaal en/of foto's uit die tijd en dan toegespitst op de laatste dagen van de bezetting. Eibergen zelf is in de nacht van 31 maart op 1 april 1945 bevrijd.

Wij zijn op zoek naar mensen die hiervan materialen van hebben bewaard zoals van de droppings, foto's, kleding etc.
Indien geschikt willen wij dit materiaal tijdens de expositie in het museum tentoonstellen. Het kan als een schenking aan het museum worden gedaan of in bruikleen worden verstrekt. We zijn reuze benieuwd wie ons aan materiaal kan helpen. 

Heeft u nog spullen thuis van net na de oorlog? En komt u uit Eibergen? Reageren kan hieronder!