Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

We hebben op het moment een prangende vraag voor chauffeurs bij De Waalboog. Normaal gesproken zijn er ongeveer 25 vrijwilligers bij ons aan de slag maar door de corona is er een grote groep mensen die zelf in de risico groep valt (of hun partner) waardoor ze niet kunnen of durven werken. 

We zoeken mensen die in een grotere bus durven en kunnen rijden. We hebben een grote rolstoelbus die mensen van huis naar de dagbehandeling brengt en weer terug. Je moet hiervoor wel een beetje mobiel zijn om ook de mensen in de rolstoelbus te kunnen begeleiden en de rolstoelers ook vast te zetten. 

Ook zoeken we chauffeurs die in hun eigen auto mensen met geheugenproblemen kunnen ophalen en wegbrengen. Niet iedereen kan namelijk in een volle rolstoelbus meerijden. Hiervoor zoeken we dus chauffeurs die de ouderen een op een kunnen vervoeren.

Daarnaast zoeken we chauffeurs die in onze nieuwe rolstoelbus willen rijden om met bewoners en hun begeleiders op pad te gaan. Inmiddels gaan we er zo af en toe weer op uit.

Als je vrijwillige chauffeur wilt worden, krijg je vanuit De Waalboog begeleiding. Je mag gewoon met een B Rijbewijs in onze bussen rijden maar je wordt wel begeleid met rij instructies en er wordt een rij test bij je afgenomen. 

Wij kunnen helaas niet altijd de 1,5 meter regel garanderen. We werken met mensen met onder andere geheugenproblemen en zij kunnen bijvoorbeeld ineens een hand geven of dichterbij komen. Ook moet je deze doelgroep soms helpen met bijvoorbeeld in en uit stappen in de auto. Je mag met een mondkapje werken, maar dat hoeft niet als je dat niet wilt. Op het moment is de Waalboog volledig corona vrij. 

Ben jij de chauffeur die de Waalboog zoekt? Laat hieronder uw reactie achter.