Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Het Nationaal Fietsmuseum Velorama is het enige fietsmuseum in Nederland. De collectie van het museum bevat een groot aantal bijzondere fietsen waaronder een aantal originele loopfietsen (draisines), vélocipèdes en hoge bi’s. Houten rijwielen en fietsen met speciale aandrijftechnieken. Interessant zijn ook de fietsen van de Koninklijke familie en de beroemde fiets van Wim van Est waarmee hij zijn val maakte in de Tour de France. 

Ons museum heeft geen betaalde medewerkers. Velorama wordt geheel draaiende gehouden door vrijwilligers. Wij zijn derhalve op zoek naar vrijwilligers. Voor de volgende functies is Velorama zoekende naar enthousiaste medewerkers:

- Bibliotheek Archief medewerker:

Velorama heeft een uitgebreide bibliotheek welk geautomatiseerd is middels het computer programma van AddLip deze moet onderhouden worden en bezoekers van de bibliotheek moeten ontvangen worden op afspraak. Op dit moment is er geen medewerker en de bibliotheek is thans gesloten.

- Kassa medewerkers:

Velorama is 7 dagen in de week geopend, derhalve heeft Velorama altijd behoefte aan medewerkers om kassa werkzaam heden te vervullen. Bij deze werkzaamheden behoren ook om bezoekers van consumptie in ons Cafe Velocitas te voorzien. Op dit moment zijn er niet voldoende kassa medewerkers voor het weekend.

- Schoonmakers:

Het museum moet schoon gehouden worden, ook de historische rijwielen. Hiervoor is deskundigheid vereist. Velorama verzorgt een opleiding

- Onderhouds medewerker:

Het museum zal onderhouden moeten worden, schilderwerk, lampen vervangen, reparaties, etc. Ook de fietsen vragen onderhoud, hiervoor hebben wij medewerkers maar wij zijn zoekende naar uitbreiding.

Lijkt het u leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij Velorama? Reageren kan hieronder!