Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Al zo’n 40 jaar ben ik op zoek naar oude foto’s en ansichtkaarten van de destijds in ‘s-Heerenberg woonachtige en werkende fotograaf J.L. Reuyl.  Het huis waar ik woon is gekocht door mijn overgrootouders. Toen wij het wilde verbouwen bleek er een loze ruimte te zitten boven de kelder. Hier lagen foto' s en ansichtkaarten van Rueyl. Ik wilde er meer over weten en zo kwam ik bij een hele collectie uit die hij heeft gemaakt en mijn interesse werd gewekt om dit te gaan verzamelen.

Reuyl was getrouwd met een dochter van fietsenmaker Rosie uit de Klinkerstraat in ‘s-Heerenberg. Rond 1915 heeft hij een serie foto’s gemaakt in o.a. Stokkum, Zeddam, Beek, Azewijn en ‘s-Heerenberg. 

Afbeelding

Bekend van hem is met name de serie ansichtkaarten van Burgers’ Dierenpark. Ook ging hij veelvuldig “de boer op” en maakte gezins- en familiefoto’s op locatie, bijvoorbeeld in de tuin of de boomgaard. 

Inmiddels heb ik 1600 foto's en ansichtkaarten. Mijn ansichtkaarten heb ik allemaal ingescand. Hiermee geef in demonstraties en lezingen in verpleeg- en verzorgingshuizen, bejaarden verenigingen en een ieder die hierin geïnteresseerd is. Op deze wijze wil ik graag mensen mee laten genieten van het verleden van de prachtige gemeente Bergh.

Heeft u ansichtkaarten in een laatje in de kast liggen? Kijk er eens doorheen. Misschien zit er een exemplaar tussen voor de verzameling van Tonny. Reageren kan door onderstaand een reactie achter te laten.