Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Zelf ben ik geboren in 1944 op Sumatra. De man van mijn moeder is in een jappenkamp doodgeschoten. Hierna werd ik met mijn broers, zussen en moeder naar Nederland gestuurd van de Bersiap. De jaren daarna heb ik in Den Haag gewoond. Omdat wij zelf weinig geld hadden mochten wij naar de vakantiekampen van 'Stichting het vierde prinsenkind'. Ik heb hier mooie herinneringen aan. Zelf ben ik in Medemblik, Vlissingen en op de Veluwe geweest.

Op de Veluwe werd er toen ook een film opgenomen waar ik een indiaan speelde. Hoe het precies allemaal ging weet ik alleen niet meer. 

Door Louk Hesemans is er een boek geschreven over de vakantiekampen van Stichting het Vierde Prinsenkind. 

Ik wil heel graag meer herinneringen ophalen aan deze periode en hoop dat door dit boek te verkrijgen meer hierover te weten te komen. Ik heb al gezocht op Bol.com maar ik kon het boek nog niet vinden. Zelf woon ik sinds de jaren '70 in Zwitserland maar mijn nichtje woont in Arnhem dus die kan mij helpen om het boek bij mij thuis te blijven.  

Eerder is het boek via Gelderland Helpt gevonden dus we gaan nog een poging wagen. Heeft u het boek Stichting 'Het Vierde Prinsenkind': ruim tien jaar geschiedenis over vakantiekampen van 1947 tot ca 1958. Geschreven door Louk Hesemans.