Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Video: Video

Soms is het prettig om even je hart te kunnen luchten of gewoon een gezellig praatje te maken. Zeker als je minder mensen ziet dan je zou willen. Een wekelijks of tweewekelijks telefoontje van beldienst de Zilverlijn van het ouderenfonds is dan een uitkomst.

Als vrijwilliger bij de Zilverlijn bel jij met ouderen die behoefte hebben aan meer contact. Je biedt een luisterend oor, een goed gesprek of gewoon een gezellig praatje. Net waar behoefte aan is! Met jouw telefoontjes lever jij een belangrijke bijdrage in het verminderen van eenzaamheid onder ouderen.

Je kiest uit twee keer in de week, één keer per week of één keer in de 2, 3 of 4 weken bellen. Je belt op een vast dagdeel (maandag t/m vrijdag). In de ochtend bel je tussen 9 – 12.30 uur en in de middag tussen 13 – 16.30 uur. In het dagdeel bel je 3 tot 5 ouderen. Eén gesprek duurt gemiddeld 20 minuten. Na ieder belletje maak je een kort verslag.

Onze vrijwilligers zijn 18 jaar of ouder. Je hebt een desktop, laptop of een tablet nodig met toegang tot internet en natuurlijk een mobiele of vaste telefoon. Voordat je start met bellen, doorloop je de e-learning (online training) met tips voor een goed gesprek.

Dit vrijwilligerswerk kan dus volledig coronaproof worden uitgevoerd, namelijk gewoon vanuit huis.

Wanneer je je aanmeldt sturen we je de Zilverlijn E-learning per e-mail toe. Deze kun je zelfstandig doornemen en ons een seintje geven als je er klaar voor bent. Wij plannen dan samen met jou je eerste belmoment in.

Wil je als vrijwilliger aan de slag bij de Zilverlijn of wil je zelf gebeld worden? Klik hier om je aan te melden.