Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Video: Video
ABC de Cirkel in Twello kan de komende jaren vooruit. Nadat de dagopvang een oproep deed bij Gelderland Helpt werden ze overspoeld met verf, in allerlei kleuren. Ruim 1800 blikken konden ze ophalen.

Bij de creatieve dagbesteding worden meubels opgeknapt door mensen van 18 tot 90 jaar, met bijvoorbeeld autisme, hersenletsel of psychosociale klachten. De verf was niet aan te slepen en dus deden ze in april een oproep voor (aangebroken potten) verf. Er kwamen reacties uit de buurt (Twello, Apeldoorn, Bathmen), maar ook uit Slijk-Ewijk, Tolkamer, Dieren en Didam.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Eagles-supporters komen in actie

Het grootste deel van de verf kwam via een supportersgroep van Go Ahead Eagles. Dennis, één van de mensen die de meubels opknapt op de dagbesteding, kreeg vorig jaar een hersenbloeding. Hij deelde de oproep met zijn vrienden van de supportersgroep. Ze kwamen voor hem in actie en benaderden een schildersbedrijf. De supportersgroep nam Dennis mee en verrasten hem met een enorme hoeveelheid verf. Een grote steun voor Dennis.

Daarnaast legde ABC de Cirkel contacten met bedrijven die anders hun afgekeurde verf naar de stort moeten brengen. Als de voorraad op begint te raken, kan de organisatie weer een beroep doen op die contacten. "De komende jaren kunnen wij wel vooruit", aldus activiteitenbegeleider Eline van der Weerd.

       
Gelderland Helpt is een platform van Omroep Gelderland waarbij hulp gevraagd en gegeven wordt. Door middel van radio, tv, internet en social media geeft Gelderland Helpt bekendheid aan de vragen, oproepen of het aanbod van Gelderlanders.

Gelderland Helpt is te vinden op: