Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Video: Video

Sinds 5 juni zijn de musea in Nederland weer open. Ook het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum in Terschuur heeft haar deuren weer geopend, maar dat betekent dat er ook weer nieuwe vrijwilligers gewenst zijn.

Als je bij ons naar binnenstapt, waan jij je letterlijk terug in de tijd. Je reist in ons museum langs een rijke verzameling van 160 ambachten, winkeltjes en compleet ingerichte werkplaatsen. Je stapt zo bij een oude smidse naar binnen, kunt plaatsnemen in een schoolklasje (zonder iPads en telefoons) en ziet de scharensliep en leerlooier aan het werk.

Om de Nederlandse geschiedenis tot leven te brengen en nostalgie mee te geven zoeken wij vrijwilligers die graag een oud ambacht willen uitvoeren of weer even tot leven willen brengen. Je kunt hierbij denken aan:

Spinnen, schoenmaker, goud- & zilversmid, porselein restauratie;

Kantklossen, stoelenmatter, stro- of rietvlechter, touwslaan;

Houtbewerker, fineren van kasten, violenmaker, glas-in-lood;

Drukkerij, oude muziekwinkel met LP platen, verf menger;

Klompenmaker, scharensliep, klokkenrestauratie, wandelende marskramer,

En nog veel meer…

Naast het uitvoeren van het ambacht is het natuurlijk erg leuk om iets educatiefs te vertellen over het ambacht zelf wanneer onze bezoekers staan te kijken bij ‘jouw’ ambacht.


Heb jij nog een oud ambacht in de vingers? Laat hieronder je reactie achter want je bent meer dan welkom in het museum in Terschuur.

En als je vrijwilliger wilt worden zonder dat je een oud ambacht kan laten zien, ook dan ben je welkom. Kijk hier naar de overige vrijwilligersvacatures.