Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Video: Video

Museumpark Orientalis is een landschapspark van ruim 30 hectare groot met meerdere rijksmonumenten. Wij zijn volledig afhankelijk van onze vrijwilligers en daarom op zoek naar nieuwe enthousiastelingen! Bij ons zijn de meeste werkzaamheden heerlijk in de buitenlucht.

Zie ook: Corona 'rampzalig' voor vrijwilligerswerk, nooit eerder deden we het zó weinig

Vind je het leuk om in een gezellig team te werken en betrokken te worden bij onze organisatie, het park en ons beleid? Twijfel dan niet langer en solliciteer voor één van de vele vrijwilligersfuncties! Op dit moment zijn wij hard op zoek naar vrijwilligers voor de volgende functies:

Horecamedewerkers: Als horecamedewerker draag je bij aan een belangrijk onderdeel van het park. Je zorgt ervoor dat mensen even lekker tot rust kunnen komen tot ze hun weg in het park weer zullen vervolgen. Je zorgt voor een lekker kopje koffie met gebak of een kop soep en maakt een praatje met de bezoekers.

Gastvrouwen en gastheren: Als gastvrouw of gastheer heet je de bezoekers welkom. Je staat onder andere in het atrium van ons binnenmuseum, waar je de bezoekers wat meer informatie kan geven over de tentoonstellingen die er op dat moment te zien zijn. Je fungeert als een belangrijk aanspreekpunt voor de bezoekers.

Suppoosten: Als toezichthouder help je ’s morgens met het openen van het park en de gebouwen en ’s middags met het sluiten. Gedurende de dag ben je opvallend aanwezig in het park. Je beantwoordt vragen van bezoekers en houdt toezicht. Je ondersteunt de afdeling activiteiten bijvoorbeeld door het aanvullen van de voorraden en de technische dient met kleine klusjes bijvoorbeeld het vervangen van kapotte lampen of het schoonhouden van een huisjes.

Figuranten: Als figurant ben je hét gezicht van het museumpark. Je bezorgt bezoekers een leuke en leerzame dag. Je verwelkomt bezoekers, je vertelt over de onderwerpen die in het museum aan bod komen en je geeft demonstraties, zoals brood bakken, thee schenken, henna schilderen, handwerk of uitleg bij museale objecten, waarbij je de bezoeker betrekt. Uiteraard wordt je als figurant opgeleid. De werkzaamheden worden in historische kledij uitgevoerd. Natuurlijk hoort er ook het netjes en schoonhouden van je locatie bij.

Medewerkers groen- en tuinonderhoud: Als medewerker groen -en tuinonderhoud zorg je ervoor dat het park er altijd netjes en verzorgd bij ligt voor de bezoekers. Dit is een ideale vrijwilligersfunctie voor iemand met groene vingers!

In juni 2020 maakte Gelderland Helpt onderstaande video bij het museumpark:

Voor meer informatie kunt u terecht op www.museumparkorientalis.nl

Heb je interesse in één van de functies? Reageren kan hieronder.