Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Audio: Audio

Hortus bestaat dit jaar 50 jaar en dat is mede te danken aan de inzet van vele vrijwilligers.

Want zonder vrijwilliger is er geen Hortus Nijmegen. De Hortus Nijmegen kent twee tuinen, de Botanische tuin en de Theetuin. Ze worden gescheiden door de Beukenlaan. En de tuinen grenzen aan het terrein van de Universiteit en aan de spoorlijn naar Mook.

Voor zowel onze Botanische tuin als de Theetuin zoeken wij vrijwilligers die willen helpen bij het onderhouden van bijzondere en beschermde planten en bomen en met passie in onze prachtige bloemrijke Theetuin willen tuinieren. De tuin bestaat uit meer dan twintig borders, met een grote diversiteit aan beplanting waaronder o.a. een eetbare bloemenperk, 'n Australische plantencollectie, een rozenprieel, een vlindertuin en een akkerveld.

Iedereen is welkom in onze tuinen om te werken en we hebben diverse mogelijkheden om te kunnen starten. Naast enthousiastelingen met groene vingers zoeken wij ook nog bezige bijen voor evenementen

Als Bezige Bij ga je aan de slag met het uitvoeren van activiteiten, van a tot z. Denk aan het in elkaar zetten van een draaiboekje en het organiseren van bijvoorbeeld workshops, optredens, wandelingen of kinderactiviteiten. Het uitvoeren doe je samen met andere vrijwilligers.

Lijkt het je leuk om aan de slag te gaan als vrijwilliger? Reageren kan hieronder!