Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Als vrijwilliger helpt u mee om de Surinaamse burgerlijke stand (geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten) in te voeren uit de jaren 1828 tot 1950.

Deze informatie komt voor iedereen online beschikbaar op de websites van de Nationale Archieven van Nederland en Suriname. Daarnaast gaan historici van de Radboud Universiteit en de Universiteit van Suriname er onderzoek mee doen.


Speciale deskundigheid is niet nodig voor het invoeren van de akten. Wel is het belangrijk dat u nauwkeurig werkt en nadenkt over wat u invoert. Het werk gebeurt via een website, dus u kunt het gewoon vanuit huis doen via uw computer of laptop.

U kunt zelf bepalen wanneer u het doet en hoeveel tijd u er in steekt.

Hier is de link naar de project website: https://hdsc.ning.com


Op hdsc.ning.com vindt u ook alle informatie die nodig is om te starten. Hier staat de link naar het invoerscherm, de handleiding en ook het forum waarop u vragen kunt stellen. Daarnaast vindt u op hdsc.ning.com heel veel hulp die het invoeren makkelijker maakt. We organiseren ook trainingsbijeenkomsten online, dus als u het prettig vindt om meer uitleg te krijgen, dan kunt u zich via hdsc.ning.com daarvoor aanmelden.

Aanmelden kan via de project website: https://hdsc.ning.com of u kunt mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Hartelijke groet en tot ziens op de projectwebsite!

Houd u van gegevens invoeren? Lever een bijdrage aan universitair onderzoek en reageer hieronder.