Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Ik ben op zoek naar een deskundige die onze stichting: Opdat Wij Niet Vergeten Oosterbekers, kan helpen met informatieverstrekking en voorziening via de moderne media als YouTube, facebook, Instagram en andere communicatiekanalen. Mogelijk een jong iemand die handig is met digitale media.


Informatie over onze stichting, ons doel en andere zaken staan op: https://opdatwijnietvergeten-oosterbekers.nl

De stichting heeft als doel nabestaanden te vinden van burgerslachtoffers uit Oosterbeek in de periode 17 september tot 9 oktober 1944.

Daar zijn in deze korte periode 82 burgers omgekomen.

Van 15 slachtoffers die zijn geëxecuteerd, staan inmiddels 9 gedenkpalen in Oosterbeek.

Van 2 andere slachtoffers heb ik de nabestaanden al gevonden.

Ik ben dus nog op zoek naar nabestaanden van 65 burger oorlogsslachtoffers, omgekomen in de periode 17 september tot 9 oktober 1944. Zij zijn opgenomen in bijgevoegde lijst:

https://opdatwijnietvergeten-oosterbekers.nl/wp-content/uploads/2021/09/namenlijst-burgerslachtoffers-met-gevonden-nabestaanden.pdf


Het is de intentie om een groot monument in Oosterbeek op te richten waarbij naast alle namen van de 82 burgerslachtoffers in die korte periode ook aandacht wordt gegeven aan alle burgers in Oosterbeek die hebben geleden onder het oorlogsgeweld in sep '44.

Ter nagedachtenis aan de gesneuvelde Oosterbeekse burgers en als troost voor alle families in deze regio die ernstig hebben geleden onder het oorlogsgeweld in september 1944. 'Opdat wij niet vergeten.'

Secretariële ondersteuning voor de stichting is ook welkom. Hiervoor zoeken wij een dynamische jonge man of vrouw die kan helpen met het beantwoorden van brieven en verzorgen van de correspondentie, het ontwerpen en bijhouden van adressenbestanden en de verzorging van de post.

Wilt u de stichting Opdat Wij Niet Vergeten Oosterbekers digitaal en/of secretarieel ondersteunen? Staan er voor u bekende namen in de lijst Burgerslachtoffers? Reageren kan hieronder.