Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Video: Video

Voor de flexpool ‘respijtzorg thuis’ zoeken wij vrijwilligers die –samen met anderen- een mantelzorger tijdelijk kunnen vervangen. Stichting de Kap is een organisatie voor informele zorg in Apeldoorn. Zij ondersteunen mantelzorgers en zetten vrijwilligers in op allerlei gebieden, waaronder ook voor respijtzorg. Respijtzorg is zorgen dat mantelzorgers een adempauze kunnen nemen doordat er goede vervangende zorg is voor de naaste. Respijtzorg kan buitenshuis plaatsvinden, maar ook thuis.


Werkzaamheden
Je neemt als Respijt-vrijwilliger de taken van de mantelzorger over. Het gaat om de dagelijkse dingen, zoals boodschappen doen voor of met de zorgvrager, helpen bij de toiletgang, helpen bij de maaltijden, lichte huishoudelijke taken, zoals even afwassen of de planten water geven. Je doet wat nodig is. Natuurlijk doe je ook leuke dingen samen, zoals bijvoorbeeld samen een wandeling maken of een museum bezoeken. Daarbij doe je je best om de dagelijkse routine niet te verstoren. En je doet alles in overleg met de verzorgde, de mantelzorger en de betrokken zorgverleners.


Wat vragen wij:
Affiniteit met mantelzorgers en de zorg

Flexibele inzetbaarheid

Bereidheid om een introductiecursus Respijtzorg Thuis te volgen

Door jouw aanwezigheid zorg je dat de mantelzorger met een gerust hart weg kan gaan en dat de naaste het goed heeft


Wat krijg jij er voor terug?
Vrijwilligerswerk doen bij een gezellige, informele organisatie

Een relevante introductiecursus en de mogelijkheid van het volgen van deskundigheid bevordering en intervisie

Persoonlijke begeleiding

Vergoeding van de verplichte VOG aanvraag

Passende onkostenvergoeding

De tijdsbesteding is in overleg.


Lijkt het jou mooi om mantelzorgers en hun naasten te helpen? Heb je belangstelling, vragen of wil je je aanmelden? Reageer dan hieronder!