Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Video: Video

Elke dag horen gemiddeld 4 gezinnen in Nederland dat hun kind ernstig, soms zelfs levensbedreigend ziek is. Wat volgt zijn maanden, jaren die volledig in het teken staan van ziekenhuizen, bezoek aan artsen en niet weten wat de toekomst brengt. Een wereld van angst en onzekerheid.

Make-A-Wish Nederland wil positiviteit, kracht en vertrouwen brengen door het vervullen van de allerliefste wens van deze kinderen.
De positieve energie die het de kinderen en hun omgeving geeft als ze toeleven naar de wensvervulling, is precies wat nodig is om met de ziekte om te kunnen gaan.
Positieve ervaringen kunnen de negatieve namelijk overstijgen. Drie positieve emoties blijken net zo sterk te zijn als één negatieve.

Rijdend op een unicorn of je voetbalheld ontmoeten. Het gaat niet alleen over dat leuke dagje uit, maar om een complete Wish Journey. Hiermee geven we ernstig zieke kinderen door voorbereiden, verheugen en vervullen van de wens de regie weer in handen. De magie van zo’n wens geeft kracht en energie aan de kinderen en hun ouders.
Positieve emoties hebben vaak een lange termijneffect. En dat is precies de belofte die we voor al die gezinnen waar willen maken.

Nieuw onderzoek van het CBS wijst uit dat ruim 1.500 kinderen per jaar een ernstige diagnose krijgen. Voor Covid vervulden we zo’n 750 wensen per jaar. We streven nu naar duizend wensen.

Wij ontvangen geen subsidie en zijn ontzettend blij met alle steun van vrijwilligers, sponsoren, donateurs, bedrijven en mensen, verenigingen en scholen die acties voor ons initiëren.

Ook in regio Gelderland hebben we actieve vrijwilligers die, vanuit hun vrijwilligersfunctie, bijdragen aan het vervullen van de allerliefste wens van ernstig zieke kinderen.
Wij zijn opzoek naar mensen met talent en passie. Met persoonlijke betrokkenheid bij de doelgroep en de drive om het onmogelijke mogelijk te maken.
Word vrijwilliger bij Make-A-Wish Nederland regio Gelderland.