Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Audio: Audio

Onze overheid rekent erop dat burgers veel digitale kennis en kunde hebben. Maar niet iedereen beschikt hier in voldoende mate over. De Bibliotheek biedt daarom enkele keren per jaar de cursus Digisterker aan. De inzet van enthousiaste vrijwilligers is daarbij heel erg gewenst. Wil jij mensen helpen om vaardiger te worden met de overheidswebsites en zo een bijdrage leveren aan het vergroten van hun zelfvertrouwen? Meld je dan aan voor de vacature vrijwilliger Digisterker!

In 2022 staan weer verschillende cursussen Digisterker gepland. In coronatijd gaan de cursussen door, omdat ze juíst nu belangrijk zijn. Voor ieders veiligheid treft de Bibliotheek maatregelen om de cursussen met voldoende afstand te kunnen uitvoeren. Digisterker bestaat steeds uit 4 bijeenkomsten en wordt gegeven op verschillende locaties in de gemeenten Rheden, Renkum en Rozendaal.

Wat ga je doen?

Samen met een bibliotheekmedewerker help je cursisten een DigiD aan te vragen en veilig te gebruiken, informatie te vinden op overheidswebsites en zorgwebsites en je helpt ze bij het aanvragen van toeslagen. Je volgt daarbij het lesprogramma van Digisterker. Het gaat om een taak van ongeveer 12 uur per maand.

Wil jij vrijwilliger worden? Reageren kan hieronder!