Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

De handboogsport is lang weggeweest uit Winterswijk en heeft in de zomer van 2020 zijn comeback gemaakt met de club Sharewood.

De groep richt zich op het traditionele/barebow handboogschieten en dan met name de discipline: outdoor-3D (jacht) schieten. Sharewood Winterswijk bestaat uit zo’n 20 handboogschutters die wekelijks op de zondagmorgen hun eigen (!) 3D parcours lopen. Inmiddels hebben ze de beschikking over 40 individuele 3D doelen die worden uitgezet in en rondom de (privé) tuin van Hotel De Lindeboom, aan de kottenseweg in Winterswijk.

Helaas kunnen ze niet langer gebruik maken van dit terrein en zijn ze op zoek naar een nieuwe plek. Het liefst een stuk bos of terrein in particulier bezit zodat je geen problemen hebt met het bestemmingsplan.

“Het meest ideale is een afgesloten bos, maar dat is natuurlijk bijna nergens te vinden”, zegt Erwin Ruesink van Sharewood. “We zijn eigenlijk op zoek naar een glooiend terrein, waarbij we de auto makkelijk kunnen parkeren en ergens tussendoor ook een kopje koffie kunnen drinken.”

Hoewel de huidige plek eigenlijk te klein is, hoopt de club de komende tijd meer enthousiaste schutters aan te trekken. “De sport is echt niet alleen voor mannen”, zegt Diana Jongstra. “We zijn nu met drie dames en we hopen eigenlijk dat er de komende tijd nog wat meer bij komen.”

Meer info over Sharewood

Heeft u tips of misschien wel een eigen perceel in particulier bezit waar de groep gebruik van mag maken? Reageer dan hieronder.