Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Video: Video

Wij zijn op zoek naar nieuwe gidsen die het geschiedenisverhaal kunnen vertellen over wat zich hier in Oosterbeek rondom de Oude Kerk tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld.

We vertellen dit aan bezoekers die tijdens openingstijden komen maar ook aan verschillende groepen mensen die een rondleiding aanvragen.
Jonge mensen die een militaire carrière ambiëren, die vaak hun militaire basis opleiding hebben gehad en dan worden ze verdeeld onder de verschillende onderdelen in Nederland. Die geven we het verhaal mee van wat er hier gebeurd is en wat de militairen destijds betekent hebben.

We hebben ook een super mooi educatieprogramma voor de scholen, dat kost ook tijd van de gidsen. We vinden het belangrijk om het verhaal te blijven vertellen en daarom zoeken we nieuwe gidsen.

Wat wordt er van je verwacht?
Je betrokken voelen bij deze kerk en zijn geschiedenis en het Airborne verhaal. Het leuk vinden om rondleidingen te geven en mensen dit belangrijke verhaal te vertellen.

De kerk is open voor bezoekers van 1 mei tot 1 oktober op woe-,do- en zondagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur, in september vaker i.v.m. herdenkingen. We verwachten van gidsen en gastvrouwen dat ze minimaal twee middagen per maand dienst doen, vanwege teamvorming.

Wilt u vrijwilliger worden? Reageer dan hieronder.