Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Audio: Audio

Ik verzamel al heel lang oude bierglazen uit België en ben op zoek naar mensen die gestopt zijn met hun verzameling en het toch jammer vinden dat hun glaasjes verloren gaan.

Ik verzamel al 40 jaar bierglazen. Je moet het koren van het kaf scheiden, dus ik heb alleen hele bijzondere. Niet mijn hele huis vol staan maar wel aardig wat in een mooie vitrine.

Ik ben begonnen doordat een Belgische vriend van mij, die ik ken van het eenden fokken, met bierglazen begon. Ik verzamelde vanuit Nederland voor hem en ben toen zelf ook begonnen. Ik vind het fantastisch dat hij soms bij mij thuis is en mijn nieuwe aanwinsten bewonderd en als echte Belg zegt; Amai amai smeerlap waar heb je die gehaald?

Ik verzamel niet de hedendaagse glazen maar de echte oude Belgische. Denk aan glazen van rond de jaren '40-'50-'60. Dat zijn de mooiste jaren. Merken als Cristal Alken, Herta, Stamp Rooij, oude Brand glazen. Dit zijn ook kostbare exemplaren.

Ik krijg vaak reacties van mensen die zeggen, ik heb een hele verzameling maar die moet je in 1 keer overnemen. Dan zoek ik de bruikbare voor mij eruit en de rest gaat via mijn Belgische vriend in bananendozen naar Afrika, dan kunnen ze daar ook een biertje uit een mooi glas drinken.

Heeft u oude Belgische bierglazen, dan maakt u daar Pim Thissen erg blij mee. Laat hieronder uw reactie achter.