Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Audio: Audio

Klimop is een pioniersplek, een plek om met elkaar een gemeenschap te vormen. Een veilige ontmoetingsplek om samen op weg te gaan, het is ook een punt van zingeving. Mensen hebben behoeft aan meer verbinding.

Het ligt verscholen tussen huizen en een huisartsenpraktijk in een doodlopend deel van de Scholtenenk, aan de Noteboomstraat 20. Hier vinden belangstellenden de juiste plek voor rust, ruimte en aandacht. Hier ontstaat een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en het leven met elkaar kunnen delen. We willen graag een plek zijn voor jonge mensen. We hebben ook veel aanloop van mensen uit het asielzoekerscentrum en dat is ook mooi om te zien.

Groene vingers

Van het schoolplein hebben we een groentetuin gemaakt en inmiddels is er ook een moestuin aangelegd en komt er binnenkort een broeikas. Nu moet het onderhouden en bijgehouden worden. Onze tuin wordt groter en de verantwoordelijkheid ligt maar bij een paar personen. Daar moeten meer mensen bij, met groene vingers maar ook mensen die dit willen leren. Mensen die het leuk vinden om bloemenperkjes te maken, groente verzorgen enz.

Gastvrouw

Ben je gastvrij, toon je oprechte interesse in mensen, voel jij aan wat anderen nodig hebben? Dan ben jij wellicht de gastvrouw/heer die men zoekt.

Workshops organiseren

Daarnaast zijn aanpakkers die graag incidentele klussen en evenementen organiseren ook van harte welkom. Hierbij valt te denken aan hand- en spandiensten voor de organisatie van Kerst- en of voorjaarsmarkt, kinderspeurtochten, natuurwandelingen, concerten enzovoorts.
Maar ook: zwerfvuilopruimacties, groot tuinonderhoud, schilder- en renoveerwerkzaamheden. Samen met jou kijkt men wat jij wilt en wat je kunt en wat er op dat moment nodig is.

Ook als jij jouw creativiteit met anderen wilt delen en goed bent in de organisatie van creatieve workshops ben je meer dan welkom. Op muzikaal gebied of misschien wel workshops voor de tienergroep.

Heb jij groene vingers of ben je creatief, muzikaal of gewoon heel gastvrij naar andere mensen? Wordt dan vrijwilliger bij de Klimop in Winterswijk en laat hieronder een reactie achter.