Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Audio: Audio

Schilderworkshop in Neder-Betuwe een groot succes!

Vanuit de provincie Gelderland voert Welzijn Rivierstroom een cultuurproject uit. Het doel van dit project is om bewustwording van de culturele identiteit van de regio te bevorderen door het verbinden van generaties via uitdagende kunstactiviteiten. Deze uitdaging zijn we aangegaan en heeft er op dinsdag een schilderworkshop in Dodewaard en woensdagavond in Kesteren plaatsgevonden.

We hebben gekozen om het schilderij ‘het meisje met de parel’ in een moderne uitvoering te schilderen. In totaal hebben 41 mensen deelgenomen en zijn er 41 unieke schilderijen gemaakt. Het was leuk om het talent van de ander te zien, maar ook om mijn eigen talent te ontdekken, gaf een deelneemster aan.

Volgens een andere deelneemster zou een structureel aanbod zeer wenselijk zijn.

Daarom zijn we op zoek naar een creatief iemand die af en toe een workshop bij ons zou willen geven. Dit kan 1 keer in de maand of 1 keer in de 2 maanden, dat maakt niet uit. We vinden het allang leuk om iemand te vinden die dit af en toe wil doen.

Op gebied van kunst en cultuur is er weinig aanbod voor ouderen in de omgeving Neder Betuwe. Als iemand 1 keer in de maand een workshop wil geven, dat mag ook in de avond, dan zijn we daar heel blij mee. Iemand die dit als hobby heeft maar het leuk vindt om anderen iets te leren, of een kunstenaar die het leuk vindt. Het hoeft geen hoog niveau te zijn, gewoon gezellig creatief bezig zijn is het belangrijkste.

Zou jij het leuk vinden om schilderworkshops aan te bieden in Neder-Betuwe? Reageer dan hieronder.