Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Wist u dat regelmatig bewegen grote effecten heeft op uw brein? Doe mee aan wetenschappelijk onderzoek.

Uit onderzoek in Finland (FINGER), blijkt dat een combinatie van lichaamsbeweging, een gezond dieet, een goede controle van de hart- en vaatgezondheid en geheugentraining het denkvermogen van ouderen verbetert. Het denkvermogen gaat over dingen kunnen onthouden, nieuwe dingen kunnen leren en ergens je aandacht bij kunnen houden. Met het MOCIA-onderzoeksprogramma willen we een leefstijlinterventie op maat ontwikkelen zodat u uw hersenen zo gezond mogelijk kunt houden bij het ouder worden. Hiervoor hebben we uw hulp hard nodig!

FINGER-NL:

Het FINGER-NL onderzoek duurt 2 jaar en heeft de vorm van een leefstijlprogramma op maat.
In het leefstijlprogramma worden informatie en opdrachten gegeven om succesvol te werken aan een gezonde(re) leefstijl. Denk hierbij aan lichaamsbeweging, geheugentraining, hart- en vaatgezondheid, voeding, slaap, ontspanning en sociale activiteiten. Per deelnemer varieert de tijdsinvestering van 3 uur per week tot 3 uur per maand.

Onderzoeksdeelnemer Elly: “Deelnemen aan het onderzoek is erg leuk. Met name omdat naar alle aspecten van leefstijl wordt gekeken.”

HELI:

Zorgen leefstijlveranderingen voor veranderingen in onze hersenen en in ons lichaam?

Uit eerder onderzoek is gebleken dat veranderingen in leefstijl een positief effect hebben op het geheugen. Het is alleen nog niet duidelijk wát er precies verandert in de hersenen na leefstijlverbeteringen die uiteindelijk zorgen voor verbeteringen in geheugen. Wij willen hier graag meer over te weten komen met ons HELI onderzoek – een leefstijlprogramma – van ongeveer 6 maanden. Daarnaast wordt een MRI-scan uitgevoerd en gaan we onder andere aan de slag met gezonde voeding. Wist u bijvoorbeeld dat uw darmen uw humeur kunnen bepalen? Hoe blij zijn uw darmen?

Meld u aan!

Onderzoekers zijn op zoek naar mensen tussen de 60 en 79 jaar die wonen in de regio Nijmegen of Wageningen en die minimaal 3 risicofactoren hebben voor achteruitgang in het denkvermogen. Denk daarbij aan een hoge bloeddruk, weinig beweging of een hoog cholesterol. Deelname aan het onderzoek is gratis en vrijwillig. Reiskosten worden tot max. 50km per enkele reis vergoed. Voor meer informatie, vragen en de mogelijkheid om u aan te melden kunt u terecht op de website van MOCIA: www.mocia.nl

Contactgegevens:
FINGER-NL Nijmegen (2-jarig onderzoek): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

FINGER-NL Wageningen (2-jarig onderzoek): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

HELI Nijmegen en Wageningen (6 maanden onderzoek): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

https://www.facebook.com/MOCIA-leefstijlonderzoek-100736279025433