Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Audio: Audio

Fanfare en Slagwerkgroep Crescendo uit IJzerlo geeft een benefietconcert voor Harapan Baru Lombok, Indonesie.

Op 12 zaterdag november zal Muziekvereniging Crescendo uit IJzerlo een benefietconcert geven. De opbrengst van het concert is bedoeld voor het nieuwe servicecentrum dat Harapan Baru wil bouwen op Lombok.

Harapan Baru (Nieuwe Hoop) is een stichting die is opgericht door Nick Rensink uit IJzerlo. Na zijn stage op Lombok tijdens zijn opleiding aan het Saxion is hij teruggegaan om daar mensen met een handicap en in diepe armoede te helpen. Hij ondersteunt ze bij het opzetten van micro-ondernemingen zodat zij in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. Ook speelde de stichting de afgelopen jaren een grote rol bij de noodopvang na de zware aardbevingen en andere rampen op Lombok.

Het nieuwe project is de bouw van een eigen servicecentrum om de mensen daar nog beter te kunnen begeleiden en educatie te geven aan groepen. Dit project wordt ook ondersteund door de Stichting Wilde Ganzen die een derde van de kosten voor hun rekening wil nemen.

De volledige opbrengst van het concert komt ten goede aan dit project. De entree voor het concert is een vrije gift met een richtbedrag van 10 euro zodat iedereen het concert kan bijwonen ongeacht bestedingsruimte. Crescendo zal een gepast programma ten gehore brengen dat voor een deel over de grenzen heen kijkt met muziek van over de hele wereld.

Verder zullen er in de pauze symbolisch “bakstenen” worden verkocht voor 10 euro. In het nieuwe te bouwen centrum zal er een muur komen met bakstenen waar, indien men dat wil, de naam van de sponsor wordt bijgeschreven.

Aanvang concert 20.00 uur in ’t Dorpshuus, Thijsweg 2 in IJzerlo.

Luister hier naar het gesprek op Radio Gelderland:

Wil je Harapan Baru steunen en het benefietconcert van Cresendo meemaken? Reageer dan hieronder.