Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Audio: Audio

Volgend jaar is het 70 jaar geleden dat de watersnoodramp plaatsvond. In verband met een herdenking wil de Heemkundekring Nieuw Vossemeer graag in contact komen met nabestaanden van een Achterhoekse politieman die in 1953 assistentie heeft verleend bij de ramp in de gemeente Steenbergen, Brabant. Het gaat om dhr. Van de(r) Brink, wachtmeester 1e klasse der Rijkspolitie.

Nieuw Vossemeer werd destijds ernstig getroffen. Bijna 1900 mensen verdronken en 50 mensen kwamen om het leven. Kort na de ramp werden er o.a. veel politiemensen ingezet in dit gebied om de zaak te beveiligen. Zo ook Van de(r) Brink. Van hem is bekend dat hij voordat hij bij de Rijkspolitie intrad, werkzaam was bij de Koninklijke Marechaussee. (Zie foto)

Rechts is wachtmeester Van de(r) Brink

Er is ooit contact geweest met zijn zoon. Echter deze contactgegevens zijn helaas zoek geraakt. Zijn zoon zou een aantal gegevens hebben om ons verhaal ter herdenking aan de ramp van 1953 te verduidelijken. Het zou voor de geschiedenis waardevol zijn om met familie van wachtmeester Van de(r) Brink in contact te kunnen komen. Dan kunnen wij, de Heemkundekring Nieuw Vossemeer, bij de herdenking in 2023 ons verhaal over de ramp met de gegevens van Van de(r) Brink complementeren.

Luister hier naar het gesprek op Radio Gelderland:

Ben je familie van wachtmeester Van de(r) Brink? Is hij een bekende of zegt zijn naam je iets? Reageer dan hieronder.