Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Het kan dat je op jonge leeftijd stilgezet bent door een ziekte zoals Parkinson, dementie, Niet Aangeboren Hersenletsel of een CVA. Werken lukt niet meer en ineens kom je thuis te zitten. Maar bij een dagbesteding voel jij je niet op je plek. Waar vind je dan iets wat bij jouw interesse en kunnen aansluit? Je kunt immers toch nog best wel veel, staat qua interesses middenin het leven en wilt een zinvolle invulling van je dag.

Het steunpunt Mantelzorg van SWL heeft op initiatief van inwoner Rob uit Bemmel een bijeenkomst georganiseerd voor alle mensen die zich in het bovenstaande herkennen. “Waarom ga ik niet zelf aan de slag om met jullie hulp iets op te zetten?” vroeg hij zich af. De richtleeftijd van de activiteit is tussen de 45 en 75 jaar. Maar ben je 80 en voel je je mentaal of lichamelijk nog fit genoeg, dan ben je uiteraard ook van harte welkom!

Rob: “Het idee is om één keer in de twee weken bij elkaar te komen. Wij bepalen samen vooraf wat er op het programma staat. Het kan gaan over muziek, je beroep, actualiteit of je hobby zoals fotografie of koken. Onderwerpen die voor ons van waarde zijn en die ons brein en lichaam stimuleren. Onze eigen inbreng is van grote waarde en we gaan samen aan de slag!”

Dus voel jij je “jong en vitaal”, maar heb je wel een beperking? Doe en denk met ons mee!

Dinsdag 17 januari van 11.00-12.00 uur (Cuperstraat 9, Bemmel).

Wil jij anderen ontmoeten die wegens ziekte vroegtijdig zijn gestopt met werken? Reageer dan hieronder.