Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Vakantieouder zijn is een bijzondere ervaring. Tijdens de vakantie bij hun vakantiegezin krijgen de kinderen de kans om hun batterij weer op te laden en even onbezorgd kind te kunnen zijn. Het is belangrijk om er bij stil te staan dat de vakantiekinderen onder moeilijke omstandigheden opgroeien. Geduld en begrip zijn daarom ook onmisbaar voor een succesvol vakantieverblijf.

In principe kan iedereen vakantieouder worden, het maakt niet uit of je alleenstaand bent, samenwonend of een gezin. Wij maken bij de selectie van vakantieouders ook geen onderscheid naar godsdienst, nationaliteit, culturele achtergrond of politieke voorkeur.

Het belangrijkste is dat je huis en je hart wilt openstellen voor een kwetsbaar kind. Dan kun je rekenen op een onvergetelijke zomer, voor je vakantiekind én voor jezelf!
Veel gezinnen nodigen jaren achtereen hetzelfde kind uit, waardoor er een hechte band kan ontstaan. Tijdens het verblijf van de kinderen gaat het niet om dure uitjes, maar om tijd en aandacht. Lekker een stuk fietsen, samen knutselen of een middagje zwemmen; het zijn de kleine dingen die het doen.

Voor komende zomer worden nieuwe vakantiegezinnen gezocht om zo veel mogelijk kinderen vanuit verschillende regio's een plekje te geven om hier vakantie te vieren. Voor Gelderland is dat: Berlijn van 15 tot 28 juli, Hannover van 17 tot 31 juli, Frankrijk van 25 juli tot 8 augustus, Nederland van 24 juli tot 2 augustus, Schneeberg-Delitzsch van 22 juli tot 4 augustus.

Voor meer informatie: www.europakinderhulp.nl

Heb je interesse om vakantieouder te zijn? Dan ontvang je een informatieboekje en nemen wij binnenkort contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Reageren kan hieronder.