Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Audio: Audio

Steeds meer boeren en particulieren zetten zich in om de biodiversiteit op hun grond te vergroten. Zo ook in de Betuwe. Zij reserveren een deel van hun land voor verschillende dier- en plantensoorten. Dit gebeurt bijvoorbeeld door de aanleg van bloemrijke akkerranden. Deze akkerranden helpen vlinders, maar ook andere insecten hun voedsel te vinden. Vlinders zijn opvallend en kleurrijk. Veel mensen genieten van een citroenvlinder of dagpauwoog in hun tuin. In het project ‘Vlinderrijke akkerranden' onderzoeken we het effect van deze bloemrijke akkerranden.

Vrijwilligers gezocht

Voor dit project zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers in zowel Lingewaard als Overbetuwe. Vindt u het leuk om bij lekker weer op pad te gaan en vlinders te tellen? Help dan mee! U hoeft geen vlinderexpert te zijn om mee te doen. Iedereen kan het leren. De resultaten van de tellingen worden bijgehouden in het vlindermonitoringssysteem van De Vlinderstichting.

Wilt u meer informatie? Kom dan dinsdag 16 mei om 20:00 uur naar de Veldschuur van stichting ‘Lingewaard Natuurlijk’ aan de Sportlaan 1M in Bemmel.

Kars Veling, projectleider bij De Vlinderstichting, maakt u dan wegwijs in de boeiende wereld van de dag- en nachtvlinders. Hij vertelt hoe ze leven, wat ze nodig hebben en hoe u ze kunt herkennen. De toegang is gratis en u hoeft zich niet van te voren aan te melden.

Luister hier naar het gesprek op Radio Gelderland:

Wil je meehelpen met vlinders tellen? Reageer dan hieronder.