Reclame
Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Diep in de bossen rond Apeldoorn ligt een prehistorisch dorp uit de ijzertijd. Een oase van eenvoudig leven welke voor basisschoolkinderen (bovenbouw) alléén toegankelijk is door een tijdreis te maken naar 500 voor Chr.
Het Haps is opgezet als een educatief project waarbij de ontwikkeling van de mens en zijn invloed op de omgeving als uitgangspunt gebruikt wordt. In het leven in die tijd is intensief samenwerken, vindingrijkheid, doorzettingsvermogen en de nodige lef van het grootste belang. Het zijn deze elementen die deze tijdreis tot een onvergetelijke ervaring maken.
Wie een toekomst wil hebben moet zijn verleden kennen.

Het verblijf in het prehistorisch dorp is zowel een avontuur als een confrontatie met het ontbreken van hedendaagse “gemakken”. Koken boven open vuren, ’s avonds verlichting door olielampen en gezelligheid van het kampvuur. Zelf brood kneden, broodoven stoken, soep bereiden, het stoken van de nodige vuren (inclusief houthakken) en het verzorgen van de dieren zijn de activiteiten waarmee men een groot gedeelte van de dag mee doorbrengt.

Basisschoolkinderen van groep 6, 7 of 8 kunnen aan een 3-daags project deelnemen. Tevens kent Haps voor groepen buiten schoolverband en voor volwassenen met of zonder kinderen de mogelijkheid van een verblijf in een weekend of een week. Kinderen verblijven van ma tot wo en van wo tot vr. 

We zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het voorbereidend werk voor de schoolprojecten. Hier gaat het voornamelijk over onderhoudswerkzaamheden.
Daarnaast zijn we op zoek naar een smid die vrijwillig met de kinderen aan de slag wil op de dinsdagmiddag. Iemand met passie die zijn vak wil laten zien aan basisschoolkinderen.

Vrijwilligers
Haps draait geheel op vrijwilligers. Van half maart tot begin november.
Op dinsdag- en donderdagmiddagen zijn een achttal vrijwilligers actief bij het uitvoeren van de ambachten wolweven en vlechten, houtbewerken en dorpsonderhoud. Als je met een ander ambacht een bijdrage aan het Hapsproject wilt komen we graag met je in contact.

Vrijwilligers bij winterwerk
Werkzaamheden: samen met 2 projectleiders en eventueel andere vrijwilligers onderhoud aan Haps dorp, hout winnen (brand- en bouwhout) en dorp weer gereed maken voor school projecten. Af en toe ruig werk
Tijd: maandag t/m woensdag van 09.00 tot ± 16.00 uur.
Periode: van begin november tot half maart .

Vrijwilligersweekenden
Werkzaamheden:samen met vele andere vrijwilligers en projectleiders onderhoud aan Haps dorp, brandhouthutten bevoorraden
Periode: 2 weekenden per jaar
voorjaar tussen eind maart en eind april
najaar eind augustus en september
Tijd: zaterdag 11.00 uur t/m zondag ± 16.00 uur (incl.overnachting). Men kan ook kiezen voor een van de dagen.

Wilt u ook vrijwilliger worden in dit bijzondere prehistorische dorp? Laat hieronder uw reactie achter.
Reclame