Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Baasje gevonden?: Baasje gevonden!
Dier: Hond
Asiel: Dierentehuis Arnhem en Omstreken

Ik ben Loetje en ik ben geboren op 27 mei 2020. Ik ben op zoek naar een baasje. Belangrijk is hierbij wel dat ik een muilkorfplicht heb. Wil je meer weten over mij lees dan hieronder mijn verhaal:

Ze is snel, ze is lomp, ze is grappig, ze is vrolijk, ze is slim, ze is beresterk en hadden we al gezegd grappig?!…..het is LOETJE!!

Loetje is een kruising Stafford/Bordeaux Dog X Stafford/Boxer, en dan hoeven wij de ervaren kenner vast niet te uit te leggen welke pittige verzameling aan eigenschappen dit met zich meebrengt. Ze heeft het uiterlijk van de Stafford maar ook de Bordeaux Dog komt hierbij om de hoek kijken. Ze heeft de kracht van alle drie (dus maak je borst maar nat) , ze heeft het clownesk van de Boxer of toch ook wel van de Stafford, ze heeft energie voor 10! Vandaar ook dat alleen de ervaren kenner een kans maakt deze mooie, lieve maar vooral grappige dame te ontmoeten. Loetje is namelijk nog een zeer jeugdige meid die op de juiste manier opgevoed dient te worden zodat ze zich kan ontwikkelen tot een heuse stabiele dame.

Voor een nieuwe eigenaar is het van belang dat deze zich beseft dat er veel werk aan de winkel is. Leuk werk wel te verstaan maar dit vergt wel de nodige energie/tijd/power. Alleen op deze manier zullen jullie samen de vruchten gaan plukken en straks relaxed door het leven gaan.

Op alle vlakken moet Loetje wat bijgeschaafd worden (het is tenslotte een puber) maar het meeste werk zit hem in de omgang met andere honden. Loetje kan onzeker reageren (ook naar mensen toe) en het vergt behoorlijk wat aandacht, om dit in juiste banen te begeleiden. Het is dan ook van belang dat een nieuwe eigenaar zich beseft waar hij/zij aan begint. Loetje moet met zachte hand op een positieve manier getraind worden. Momenteel zijn wij bezig met een muilkorftraining zodat zowel baas als hond straks relax de straat op kan. 

Wanneer Loetje de juiste aandacht krijgt en het juiste “pad” bewandelt zult u uiteindelijk een geweldige hond aan haar hebben. Aan haar levenslust, liefde voor gezelligheid en spel zal het namelijk niet liggen.

Wij plaatsen Loetje alleen bij mensen die:

Veel ervaring hebben met honden met soortgelijk gedrag.

Die natuurlijk overwicht over de hond hebben en haar vriendelijk en rustig maar ook zeer consequent opvoeden.

Een zee aan tijd hebben (ook na coronatijd).

Veel met haar gaan ondernemen fysiek en denkniveau.

Stevig in hun schoenen staan voor deze beresterke dame.

Een kinderloos huishouden runnen.

Geen andere huisdieren hebben.

Eventueel bereid zijn samen te werken met een hondengedragsdeskundige.

Voldoende woonruimte hebben (zowel binnen als buiten) met afgesloten/omheinde tuin.

Niet in een drukke woonwijk wonen met veel soortgenoten en andere dieren.

Denkt u, naar aanleiding van deze vacature, dat u de ideale thuissituatie kunt bieden aan Loetje?! Dan zou het geweldig zijn als u reageert...wij staan namelijk te popelen u verder in te lichten over het wel en wee van Loetje. Want eenmaal de goeie weg samen te zijn ingeslagen zult u enorm veel plezier aan elkaar kunnen beleven.

Nog belangrijk: wij zullen bij het plaatsen van Loetje een plaatsingstraject inslaan. Dit betekend dat er meerdere terugkom momenten ingepland zullen worden.

**Opgemerkt dient te worden dat Loetje een muilkorfplicht heeft**

Wil je graag kennis maken met Loetje of meer informatie hebben? Neem dan contact op met het asiel via deze link of bel 0314 - 324854 dinsdag t/m vrijdag tussen 13.30 uur en 17.00 uur. Zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.