Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Arnhem bereidt zich voor op Boekendomino recordpoging in Rozet
Een uitdaging van formaat: minimaal 9.863 boeken om laten vallen in een domino. Op zondag 1 november 2015 klokslag 12:00 gaat Rozet een poging doen het wereldrecord 'De meeste boeken omvergeworpen in een domino' te verbreken. Waarom niemand dit mag missen? 'Omdat het nog nooit zo leuk is geweest om het harde werk van vele mensen in 10 minuten om te zien vallen', aldus projectleider Olga Lozeman. De voorbereidingen zijn in volle gang.
 
Het restaurant, het Erfgoedcentrum en de danszaal op de vijfde verdieping: de domino loopt via bijzondere plekjes door het gebouw heen. De omvallende boeken worden op de voet gevolgd door een cameraman met een directe livestream in de hal. 'Het publiek zal plekjes van Rozet zien die zij nooit eerder zag', aldus Olga. Ook online is de boekendomino te volgen. Olga: 'Maar iedereen wordt vooral uitgenodigd om het live mee te maken, want dat is natuurlijk het spannendste'.
 
Aanleiding voor het organiseren van deze challenge ligt ‘m met name in het leggen van verbindingen. Olga: 'We willen mensen met verschillende achtergronden samen laten werken aan een bijzondere happening'. Daarom worden (internationale) studenten van de HAN, ArtEZ en Hall Larenstein, wijkbewoners en kinderen betrokken bij het initiatief. Zij vormen straks samen de groep bouwers die de domino gaan verwezenlijken. 'En ja, aanleiding is natuurlijk ook dat het wel heel gaaf zou zijn als Arnhem in de boeken gaat als recordhouder', aldus Olga. 
 
Verwachte cijfers: 9.863 boeken, 6 uur bouwen, 70 bouwers, 10 minuten vallende boeken en 300 koppen koffie. Het huidige wereldrecord staat op 9.862 boeken en werd bereikt tijdens de Longest Book Domino Chain Gifu World Record Challenge 2015 Japan. Of dat record verbroken gaat worden, blijft nog even spannend. Olga: 'Morele steun tijdens de challenge is in ieder geval enorm welkom!'
 

Helpt u mee met het verbreken van het wereldrecord?
We starten met bouwen op zaterdag 31 oktober vanaf 16.00 uur, een warme maaltijd krijg je van ons.

Beluister hier het radio interview met Olga:

Update op 2-11: Helaas, het wereldrecord is niet verbroken!
Er zijn zondag maar liefst 15.508 boeken neergezet, maar niet alle boeken vielen om.
Er moesten meerdere zetjes gegeven worden en dit mag officieel niet.
Desondanks iedereen bedankt voor de enthousiaste reacties!