Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Update: Er zijn ontzettend veel reacties binnengekomen waarvoor heel erg veel dank. Elsbeth gaat nu rustig kijken hoe het verder gaat met de stichting en alle mensen die willen helpen.  

De zoon van Elsbeth en Henk-Jan werd op 4 februari 2012 te vroeg geboren. Na een zwangerschap van 23 weken en 6 dagen heeft zoon Guus niet langer dan een kwartier geleefd. Voor een laatste reis naar huis was er vanuit het ziekenhuis niks geregeld om Guus in mee te nemen. Elsbeth maakt nu voor ouders met een zelfde situatie een bijzonder mandje.

Broodmandje
De ouders van Guus wilde hem graag mee naar huis nemen om een waardig afscheid te geven met een crematie. In het ziekenhuis was er echter geen mogelijkheid om hun zoon in mee te nemen. Elsbeth weet nog precies hoe het destijds is gegaan: "De verpleegster kwam terug met een echt broodmandje, hield dat ding op de kop en schudde zo de kruimels eruit. Ik riep als eerst; brood eruit kind erin? Dat kan toch niet.." Uiteindelijk heeft de verpleegster het mandje geprobeerd aan te kleden met een theedoek en vlindertjes. In dit mandje is Guus meegenomen naar huis en uiteindelijk het crematorium. Dit moment is voor Elsbeth zo pijnlijk geweest dat zij hier voor andere ouders iets wilde veranderen. 

Bijzonder mandje
Samen met haar moeder is Elsbeth druk met het naaien van bekleding voor de mandjes. Voor ieder kindje wordt er een speciaal mandje gemaakt. Helaas zijn er meerdere ziekenhuizen in de omgeving die gebruik maken van Stichting Bijzonder Mandje. Het maken van de mandjes is voor Elsbeth rouwverwerking waarmee zij ook andere ouders helpt. 

Elsbeth kan uw hulp goed gebruiken met het maken van de dekentjes, kussentjes en matrasjes. Wilt u mee helpen met het maken van deze bijzondere mandjes? Laat hieronder uw reactie achter.