Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Update: Er zijn prachtige reacties binnengekomen na de oproep. Twee nieuwe vrijwilligers die willen helpen bij het voeren en iemand die andere klusjes gaat doen voor ons. Hartstikke fijn! Wilt u ook helpen? Alle hulp is welkom.

Stichting Grip op je leven (kortweg Grip genoemd) biedt begeleiding aan mensen met een psychiatrische of psychosociale hulpvraag. Hier worden regelmatig paarden bij ingezet. Voor de verzorging van de paarden, worden vrijwilligers gezocht die zich hiervoor in willen zetten, met name op de zondag. De vrijwilligers moeten zelfstandig kunnen werken en kennis hebben van het verzorgen van paarden.

Stichting ´Grip Op Je Leven´ biedt dagbesteding en naschoolse opvang voor mensen met een psychische stoornis. Zo zijn er veel cliënten met autisme maar zijn er ook vrouwen met een trauma die met paarden werken om gebeurtenissen te verwerken.  Dit doen wij bijvoorbeeld met spiegeltherapie. De gedachte hierachter is dat een paard jouw gedrag spiegelt, hierdoor zie jij je eigen gedrag terug en weet je bijvoorbeeld hoe je op andere mensen over komt.

Het doel van Grip op je leven is om mensen te laten ontspannen. Door ontspanning proberen wij deze mensen te re-integreren.
Bij Grip op je leven krijg je begeleiding en geen therapie. Het verschil is dat begeleiding gaat om het hier en nu en het omgaan met de klachten. Therapie is echt teruggaan naar vroeger en het probleem opzoeken.

Heeft u interesse om bij deze bijzondere stichting vrijwilliger te worden? Ze zijn voornamelijk op zoek naar vrijwilligers die de paarden kunnen verzorgen op de zondagen. Laat hieronder uw reactie achter.