Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

We zijn voor ons museum op zoek naar privé-parels. Voorwerpen die mensen in huis hebben, en die een speciale betekenis hebben.  Zo heeft Mevrouw Hetterschijt haar lijmpot uitgeleend aan het Liemers Museum. Deze gietijzeren pot voor beenderlijm is een privé-parel omdat hij werd gebruikt door Hent Krechting bij zijn werkzaamheden. Henk Knechting was meestertimmerman. Naast ambachtsman was hij ook heel creatief. Hij ontwierp en vervaardigde sier- en gebruiksvoorwerpen. Menigeen in de familie heeft nog een werkstuk van zijn hand.

Maar zo kreeg het museum ook deze twee schoentjes binnen met een immens triest verhaal:

De interesse van Roel van Beurden is begonnen met vliegtuigen en alles wat daar mee te maken heeft. Hij kreeg onder andere verhalen van Duitse piloten uit WO II in handen en ging vervolgens op zoek naar meer informatie . En zo raakte Roel steeds meer geïnteresseerd in objecten uit de Tweede Wereldoorlog. Tijdens zijn zoektocht is hij in het bezit gekomen van twee schoentjes afkomstig uit Auschwitz.

Zijn vrouw Vera van Beurden, die deze privéparel heeft aangedragen, kan zich goed voorstellen dat iedereen die deze kleine schoentjes ziet er door geroerd raakt. Wat een immens triest verhaal zal er achter deze twee schoentjes zitten.

Een Privé-parel is een voorwerp waarbij de eigenaar een speciale herinnering heeft. Het object hoeft niet kostbaar te zijn. Kunstwerk! Liemers Museum heeft een vitrine ingericht met privé-parels die bezoekers voor een jaar in bruikleen hebben gegeven.

Heeft u een privé-parel in huis? Laat het ons weten door hieronder te reageren!